I-a distrus uşa cu o rangă, iar prietenii insului violent l-au snopit şi pe proprietar în bătaie. Printre cei acuzaţi, un medic

I-a distrus uşa cu o rangă, iar prietenii insului violent l-au snopit şi pe proprietar în bătaie. Printre cei acuzaţi, un medic
Incidentul s-a petrecut în localitatea Sumurduc, comuna Sânpaul.

Traian Berchi este un bărbat în vârstă de 41 de ani din localitatea Sumurduc, comuna Sânpaul, care se ocupă îndeobşte cu creşterea oilor. Săptămâna trecută, acesta, supărat că diverşi intruşi intră pe terenul pe care l-a primit, de la un clujean, spre folosinţă, a confecţionat un fel de gard care să oprească intrarea lor pe acel teren.

Gest total neinspirat, pentru că un văr de-al său, Florin, care obişnuia să treacă frecvent prin locul respectiv, s-a gândit să-i aplice acestuia şi familiei sale o corecţie. Aşa că s-a înarmat cu o rangă şi a pornit spre gospodăria lui Berchi, unde se afla doar mama acestuia.

Bătrâna povesteşte că a primit un telefon de la fiul ei, care l-a văzut pe făptaş în timp ce se îndrepta spre casa lor. Fiul ei o îndemna disperat să se refugieze unde poate, fiindcă vine vărul său să se răzbune pe ei. Femeia a reuşit cu chiu, cu vai, să închidă uşa, însă Florin a făcut-o praf din două lovituri, după care a năvălit în casă.

„Numai tremuram de frică, în spatele uşii. A dat cu ranga, de două ori, în uşa de termopan, după care a intrat în casă şi mi-a smuls perdeaua de la fereastră. Apoi m-a înjurat urât de tot, deşi am tot încercat să-i spun că problema e-ntre el şi fiul meu, nu între noi", povesteşte, îngrozită, mama lui Traian.

Însă răzbunarea avea să continue mai târziu, de data aceasta chiar asupra lui Traian. Florin l-a urmărit pe bărbatul de 41 de ani, care-şi uitase la turmă „cutea" (n.r. - ascuţitorul de coasă), şi a dat alarma la nişte prieteni de-ai săi, printre care se aflau şi două femei. Apoi, când s-a întors spre casă, Traian a fost abordat de patru persoane: o pereche, un medic pensionar şi soţia lui. Medicul, relatează Traian, l-a luat imediat de gât, în timp ce nevasta acestuia l-a prins de mâna, care-i era invalidă, de pe urma unui accident petrecut în urmă cu câteva săptămâni. În acelaşi timp, o altă femeie, aflată în grup, i-a înfipt degetele în gât şi a început la rândul ei să-i care la picioare.

„Salvarea m-a luat chiar de acolo şi m-a transportat la Cluj, la UPU, unde mi s-a acordat primul ajutor, după care medicii mi-au făcut radiografie la picior. Din fericire, acesta nu era rupt. În schimb, mâna nerefăcută mă durea şi mă doare şi acum, tare de tot ", povesteşte Traian Berchi cu faţa schimonosită de durere.

După ce medicii clujeni i-au recomandat cinci zile de îngrijiri medicale, acesta s-a deplasat la postul de poliţie din Sânpaul, unde a făcut plângere penală împotriva celor care - spune el - l-au atacat. 

"Un bărbat de 41 de ani din Sumurduc a formulat plângere penală împotriva a patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, din Sumurduc, reclamând că l-ar fi agresat. Din primele verificări reiese că între cei implicaţi există o stare conflictuală mai veche. Cercetările continuă, în cauză, pentru a se stabili împrejurările în care s-au petrecut faptele", a declarat pentru Ziua de Cluj Simona Vîrci, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Comenteaza