I-au cerut bani pentru o rudă în spital, dar l-au jefuit

I-au cerut bani pentru o rudă în spital, dar l-au jefuit
Un bărbat de 81 ani a fost acostat pe stradă de două persoane necunoscute, care sub pretextul ca au o rudă internată în spital i-au solicitat o sumă de bani, motivând că nu au decât valută. Bărbatul a fost înduioșat de povestea celor doi și i-a condus pe aceștia la domiciliu pentru a le da bani. În schimb, a fost ţepuit, ba mai mult din casă i-au fost furaţi peste 40.000 de lei.

Bărbatul a primit drept garanție 150 euro şi o borsetă în care persoanele au susţinut că se află valută.

După ce persoanele au părăsit domiciliul, bărbatul a constatat că în borsetă nu erau banii promiși și i-au fost sustrași dintr-un dulap peste 40.000 lei.

"Acesta este modul de operare folosit de infractorii care îşi aleg drept victime persoane de vârsta a treia şi pe care le impresionează uşor cu această poveste dramatică, reuşind în final să-i deposedeze de sume mari de bani", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Anca Purdea.

Poliţiştii le recomandă clujenilor să nu intre în vorbă cu persoane necunoscute care îi acostează pe stradă cerând ajutor financiar pentru a rezolva diverse probleme. "Escrocii sunt îngrijit îmbrăcaţi, prezentabili, afişează o amabilitate exagerată", spune ea. "Pentru a câştiga încrederea arată că au la ei multă valută, obiecte valoroase (telefoane mobile sau bijuterii). Întotdeauna acţionează în grup şi se deplasează cu autoturisme scumpe".

Comenteaza