Şi-au făcut viză de flotant ca să-şi poată înscrie copiii la şcoli mai bune VIDEO

Şi-au făcut viză de flotant ca să-şi poată înscrie copiii la şcoli mai bune VIDEO
Şi-au schimbat adresa pentru o şcoală mai bună. Unii părinţi care vor să îşi înscrie copiii la şcoli de prestigiu au obţinut vize de flotant pe adrese din centrul oraşului. Aşa se face că numărul cererilor de acest fel s-a dublat la Cluj. Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut puţin peste 200 de persoane voiau să îşi schimbe adresa de reşedinţă, acum există aproape 500 de cazuri.

Numărul cererilor de flotant a ajuns la un record luna această, în perioada în care a început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

"Raportat la anul trecut 2011, pentru perioada 1 februarie-6 martie au crecut cu 60 la sută numărul cererilor pentru schimbarea vizei de reşedinţă. Dacă în 2011 erau 203 cereri, acum sunt 497", spune reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, Andrada Rarău.

Clujenii au luat exemplul părinţilor din Bucureşti, care şi-au pus vize de flotant ca să nu îşi înscrie copiii la şcoli de cartier. Potrivit legii, la fiecare dintre şcoli au prioritate copiii care locuiesc în vecinătate.

"Inspectoratul Şcolar nu are dreptul să facă astfel de controale. Înscrierile se fac pe baza documentelor justificative, atâta timp cât sunt depuse la dosar, iar copilul respectiv îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi înscris, noi nu putem face nimic altceva", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Horea Corcheş.

În această perioadă au loc înscrierile în clasa pregătitoare pentru copiii care sunt din circumscripţia şcolii. Până acum, pe listele de la Cluj apar 1200 de copii. Restul vor putea să fie înscrişi în următoarele trei etape, până în 18 mai.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza