Şi hoţ şi tâlhar: încolţit de una din victime, a atacat-o cu spray lacrimogen

Şi hoţ şi tâlhar: încolţit de una din victime, a atacat-o cu spray lacrimogen
Polițiștii au reținut pentru 24 de ore, iar apoi au arestat pentru 30 de zile un bărbat bănuit de comiterea unei tâlhării și a două furturi calificate.

Persoana cercetată, un turdean de 27 de ani, ar fi comis mai multe infracțiuni contra patrimoniului. În fapt, în noaptea de 29 spre 30 martie, el ar fi pătruns prin forțarea lacătelor în două boxe de la subsolul unui bloc de pe strada Libertății din Turda.

La ieșire din imobil, bărbatul ar fi fost surprins de către proprietarul unei boxe, împotriva căruia ar fi utilizat un spray iritant-lacrimogen pentru a-și asigura scăparea. Poliţiştii precizează că în urma verificării celor două boxe nu s-a constat lipsa unor bunuri, ci doar răvășirea acestora.

Ulterior sesizării persoanei vătămate, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea tâlharului, stabilind în sarcina acestuia alte două infracţiuni de furt calificat, comise în perioada 17 - 22 martie 2016.

"Acesta ar fi pătruns prin efracție într-o unitate de pe raza municipiului Turda de unde ar fi sustras componente P.C., în valoare de circa 700 de lei, precum și într-un garaj din municipiu, de unde ar fi sustras bunuri de circa 1.000 de lei", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului, precum și pentru recuperarea prejudiciilor create, sub coordonarea unității de parchet competente.

Comenteaza