Ianuarie lipsit de evenimente. Doar 200 de misiuni ale jandarmilor

Ianuarie lipsit de evenimente. Doar 200 de misiuni ale jandarmilor
Prima lună a anului a fost lipsită de evenimente care să tulbure ordinea publică. Prin urmare, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj au efectuat doar 200 de misiuni.

În municipiul Cluj-Napoca şi în zonele rurale au fost executate un număr total de 111 de acţiuni de menţinere a ordinii publice. Dintre acestea, în reşedinţa de judeţ au avut loc 31 de misiuni de patrulare independentă, alături de alte 31 desfăşurate prin patrule mixte, în timp ce în mediul rural au fost efectuate 30 de misiuni, cu ajutorul patrulelor mixte. Alte 16 misiuni au avut loc în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii, iar în pieţe şi târguri au fost executate trei acţiuni punctuale. 

Totodată au fost executate 19 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a 13 manifestări cultural-artistice, religioase şi promoţionale, a trei evenimente sportive şi a trei acţiuni pentru prinderea evadaţilor. De asemenea, efectivele unităţii au executat şase acţiuni de intervenţie la solicitări.

Pe linia cooperării cu alte instituţii, în perioada de referinţă au fost executate 33 de acţiuni, din care 25 împreună cu Poliţia, două au venit în sprijinul executorilor judecătoreşti şi şase în sprijinul altor instituţii (I.T.M. Cluj, C.T.P. Cluj).

În luna ianuarie rezultatele obţinute de efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constat în 36 infracţiuni constatate cu 40 făptuitori prinşi, în misiuni executate independent sau împreună cu poliţia, 239 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 41.600 lei, 60 persoane au fost conduse la poliţie, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării fiind în valoare de 970 lei. În acelaşi timp, s-au executat un număr de 28 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în 10 localităţi.

Printre cele mai importante acţiuni desfăşurate de Gruparea de Jandarmi Mobilă se numără cele prilejuite de  Ziua Unirii Principatelor Române, cele de Bobotează şi acţiunile de de căutare a celor patru persoane evadate din arestul IPJ Cluj.

Comenteaza