IARMAROC la Sat: a început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor

IARMAROC la Sat: a început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor
IARMAROC la Sat: a început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor. Zeci de concerte și activități pentru toate vârstele își așteap
IARMAROC la Sat: a început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor. Zeci de concerte și activități pentru toate vârstele își așteap
IARMAROC la Sat: a început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor. Zeci de concerte și activități pentru toate vârstele își așteap
IARMAROC la Sat: a început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor. Zeci de concerte și activități pentru toate vârstele își așteap

Zeci de concerte și activități pentru toate vârstele își așteaptă oaspeții, la Sat. Detalii despre acces, grija pentru natură și ce nu poți aduce în traistă.

Între 4 și 6 iulie, vizitatorii sunt invitați să lase orașul deoparte și să se bucure de artă, muzică, ateliere și întâlniri în natură, la IARMAROC la Sat. Festivalul Creației și Artelor va avea loc în Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca și va aduce laolaltă creatori din toată țara, ateliere și activități pentru toată lumea, spectacole, expoziții și degustări. Oaspeții Satului sunt așteptați vineri, de la 12 după-amiaza, până la 9 seara, și sâmbătă și duminică între ceasurile 10:00 dimineața și 21:00 seara. De la 21:00 până la miezul nopții, distracția se mută la Chermeza de după, chiar lângă Parcul Etnografic.

Satul va fi animat de zeci de ateliere creative pentru toate vârstele, o piață de viniluri, cinema silențios, activități pentru copii, zonă de relaxare, bere artizanală, vin local și zeci de expozanți în târgul creatorilor. În fiecare zi, până la apus, muzica acustică va cuprinde Satul, prin talentul mai multor cântători vestiți, ca Irina Rimes, Adrian Despot, Cristina Lupu sau Paul Tihan. Iar pe lângă concerte, seara prinde viață și în zona dedicată DJ‑ilor care vor mixa exclusiv pe vinil, pentru o atmosferă aparte, autentică și caldă.

Rânduiala intrării în Satul de sărbătoare

Brățările de intrare se pot ridica de la poarta Satului, în toate cele trei zile de festival. Brățările de acces se oferă în baza biletului, fie el cumpărat de la intrare, fie el cumpărat online. Dacă biletele au fost cumpărate online, e suficient să fie arătate de pe telefon și scanate de echipă. Având în vedere că sunt bilete de zi, dar și abonamente, brățările vor fi diferite. Iar cei care și-au achiziționat bilete pentru atelierele din Sat, au nevoie mai întâi de bilet de acces în festival măcar pe ziua respectivă.

De vrei să ieși din Sat pentru o plimbare ori altă treabă și apoi să te întorci, poți face asta fără grijă, doar să ai brățara la vedere, ca semn că ești oaspete cu drept de ședere.

În caz că se pierde brățara, se poate cere alta la Punctul de informare (Info Point), tot în baza biletului primit.

Copiii mai mici de 6 anișori, adulții trecuți de 65 de ani și persoanele cu nevoi deosebite au intrare liberă. Mai mult, festivalul este pet friendly și așteaptă cu drag animăluțele de companie.

A se lua aminte:

Brățările rupte, tăiate, desfăcute ori cusute din nou, cele ce nu mai stau bine pe încheietură ori au fost meșteșugite pe ascuns, nu sunt primite. Echipa de acces are dreptul de a le opri, de a nu da voie de intrare și, dacă se cuvine, de a chema susținere legală.

Te rugăm să consulți Regulamentul de acces înainte de a veni la Sat.

Plăți, lucruri pierdute și rânduiala firească față de natură

Chiar dacă IARMAROC la Sat e sărbătoare a rânduielilor de odinioară, n-am uitat de rostul lumii de azi. Așa că, de vei dori să cumperi ceva din cele multe și alese, vei putea plăti atât cu bani în mână, cât și cu cardul – cum ți-e mai lesne.

Dacă ți se întâmplă să pierzi un lucru ori găsești ceva ce nu-ți aparține, te rugăm să-l duci ori să-l cauți la locul anume pregătit pentru astfel de treburi – Casa Lucrurilor Pierdute. Obiectele vor rămâne acolo până luni, 7 iulie, ora 10:00 dimineața. După acest ceas, cele ce nu și-au găsit stăpânul vor fi trimise acolo unde se cuvine: actele către dregătoriile orașului, cardurile bancare către băncile ce le-au dat, iar lucrurile fără semn ori nume vor fi dăruite celor în nevoie, dacă firea lor o îngăduie.

Fiind în sânul naturii, punem mare preț pe păstrarea curățeniei și a bunei rânduieli. Din acest motiv, nu se îngăduie intrarea în Sat cu lucruri primejdioase – sticle, arme ori alte unelte de stricăciune, ba nici cu substanțe necurate. Lista celor oprite se află în Regulamentul de bună purtare. De asemenea, la Sat gunoiul se aruncă selectiv în zonele marcate.

Tot din grijă pentru pământ și pentru cei din jur, la festival se vor folosi doar pahare de trebuință îndelungată. Pentru fiecare pahar se va cere o garanție de 10 lei, sumă ce poate fi primită înapoi la plecare, cu ajutorul unui tichet (token) și a bonului de achiziție date de partenerii Satului.

La Sat, vei fi fotografiat și filmat. Ca să vadă și ceilalți cât de fain e la IARMAROC.

Timp de trei zile, ne vom bucura în tihnă de Festivalul Creației și Artelor. Dar pentru că și cei care nu au ajuns la Sat merită să vadă ce fain este la festival, există posibilitatea să fii fotografiat sau filmat, iar materialele rezultate să fie făcute publice. După cum vei fi citit în Regulament, odată ce ți-ai cumpărat biletul de acces, ești de acord cu acest lucru.

Din program: concerte live și dj vinil, expoziții de sculptură și pictură, spectacole și activități pentru cei mari și cei mici, ateliere de tot felul și activități cu și pentru căței și multe altele.

Anul acesta, IARMAROC la Sat întrunește peste 55 creatori autohtoni, instalații și expoziții de artă, ateliere pentru copii și adulți, concerte acustice, DJi la discotecă pe vinil, piață de viniluri, proiecții de film, spectacole de teatru și multe altele.

Scena acustică va crea un cadru intim unde publicul și artistul nu sunt separați de garduri, ci sunt unul lângă altul. Această scenă își propune să devină o platformă de expunere pentru artiștii în ascensiune, oferind șansa tinerelor talente să cânte alături de nume consacrate, complet acustic, în fața unui public cald și atent.

Cât despre mâncarea de la IARMAROC la Sat, e ca în bucătăria bunicii: bucate din ingrediente locale, rețete tradiționale, fără fast-food. În plus, ne bucurăm de vinurile locale și berile artizanale realizate de producătorii din regiunea Transilvaniei. Și, fiindcă-i vară, o cinstită înghețată, sucuri naturale, cafea artizanală, delicii vegane și deserturi de poveste vor fi la tot pasul.

  • Târgul Creatorilor - standuri cu produse tradiționale, contemporane, cosmetice și gourmet, de la creatori locali din toată țara;
  • Concerte LIVE acustice - artiști vestiți dar și în devenire, de fac glasul satului să răsune peste văi;
  • Activități pentru copii - Ograda cu Țopăieli, Ograda cu Năzbâtii cu spectacole interactive, ateliere, experiențe cu animale;
  • Expoziții de artă - galerie în aer liber ce reunește patru viziuni artistice distincte, unde arta devine punte între contemporan și tradițional;
  • Ateliere de creație - dedicate atât copiilor, cât și adulților: re-țesut, semne de carte brodate și pentru copii, pielărie, împletit mini traiste, tocător personalizat, brodat;
  • Discotecă pe vinil - 10+ DJs care vor mixa live, exclusiv de pe vinil, melodii rare din toată lumea și din toate deceniile;
  • Curte cu beri artizanale - vei descoperi 4–5 sortimente de bere artizanală locală și poveștile care stau în spatele fiecărui pahar;
  • Curte cu vinuri locale - workshop de degustare dedicat celor care vor mai mult decât un pahar de vin, vor o experiență;
  • Bucătărie autentică - găteli și gustări delicioase, toate produse local și în tihnă, fără pic de ”fast” în ele;
  • Activități cu și pentru animale - dresaj, interacțiune și comunicare cu animale și multe altele;
  • Piața de viniluri - discuri cu muzică din toată lumea și toate deceniile direct de la colecționari;
  • Grădina cu hamace - un popas binemeritat la umbra copacilor.

Programul complet al activităților și experiențelor este disponibil pe https://iarmaroc.com/iarmaroc-la-sat-cluj-program

BILETE: Abonamentele și biletele de câte o zi sunt disponibile pe WEBSITE-ul oficial, iar copiii până la 6 ani și adulții de peste 65 de ani au acces gratuit.

Festivalul este un proiect cultural organizat în urma fuziunii dintre IARMAROC.com și Asociația pentru Inovare Artistică.

Despre IARMAROC.com

Proiectul a luat naștere din dorința de a crea un spațiu unde creativitatea umană este mai importantă decât producția în masă și tradițiile sunt duse mai departe de la o generație la alta.

În prezent, este un sprijin de încredere pentru 350+ de creatori în platformă, 1.200+ de creatori pe lista de așteptare, 10.000+ de produse autentice create la noi în țară și 116.000+ de susținători ai proiectului în anul 2024 - cu o creștere de 65% față de anul precedent.

Despre Asociația pentru Inovare Artistică - A.I.A.

Entitatea socială a IARMAROC.com este A.I.A. - care încă din 2020 caută oportunități să unească comunitățile locale din Cluj și să creeze un cadru de manifestare cât mai complet și complex pentru artiștii locali aflați la început de drum. Practic, acesta a fost scopul pentru care IARMAROC.com și A.I.A. au fuzionat în 2024.

Această fuziune este celebrată acum, cu a doua ediție a “IARMAROC la Sat”, un demers clădit în continuarea celor 10 ediții de “A.I.A. la Sat” - primul eveniment care a deschis, practic, Parcul Etnografic Național "Romulus Vuia" pentru publicul festivalier.

Etichete
Comenteaza