Video Foto Iepuraşul de Paşte a ajuns în inima Apusenilor cu CERT - Transilvania

Asociația CERT - Transilvania a distribuit 2.000 kg de alimente sub forma a 130 de pachete. Acestea au ajuns, în cătunele izolate din Apuseni, la cei care au mai multă nevoie: familii nevoiașe și bătrâni singuri pe care nu-i mai vizitează nimeni. 

Sărbătorile pascale au fost celebrate anul acesta în zilele de 13 și 14 aprilie, când membrii Asociației CERT - Transilvania, au organizat cea de-a X-a ediție a acțiunii lor umanitare.

"Împreună cu cei 120 de voluntari am plâns alături de bătrânii împovărați de singurătate și suferințe și am ascultat poveștile de viață ale familiilor greu încercate, reușind să aducem puțină lumină în casele celor oropsiți, să le alinăm puțin durerile și singurătatea și să așezăm un surâs pe chipurile copiilor.

La bordul celor 62 de mașini 4x4, special echipate, am pătruns în inima Apusenilor, spre cele mai izolate cătune precum Balta, Dodești, Dolești, Matești, Pădurea, Păltinei, Râșca, Muntele Rece, Bogdănești, Dobrușu, Joseni, Suseni, Măguri, Ghermănești, Iujdei, Otelesti, Vidreni, Măguri - Răcătău, Mărișel pentru a onora obligația asumată voluntar față de cei aflați în nevoie.

Peste 2.000 kg de alimente au fost distribuite sub forma a 130 de pachete consistente, ajungând la cei care au mai multă nevoie: familii nevoiașe și bătrâni singuri pe care nu-i mai vizitează nimeni. Nici cei mici nu au fost uitați. Pentru ei am pregătit în coșul Iepurașului CERT 100 de pachete cu rechizite, dulciuri, fructe și jucării.

Alimentele de strictă necesitate (făină albă, făină de mălai, zahăr, orez, fasole, Paști, fructe, ulei, conserve, pâine și cozonac), dulciurile, hăinuțele, rechizitele și jucăriile pentru copii au fost adunate în cămara CERT cu sprijinul donatorilor inimoși și al sponsorilor care au crezut în misiunea noastră.

Asociația CERT - Transilvania mulțumește membrilor și voluntarilor CERT, donatorilor, sponsorilor și partenerilor tradiționali pentru că împreună am reușit să ducem fiecare pachet către beneficiarul său.

Acțiunea umanitară desfășurată  în acest final de săptămână face parte din amplul proiect “CERT - Transilvania – Pentru semeni“, care a debutat în anul 2009 și prin care demonstrăm că Ardealul are suflet!", a menționat conducerea organizației.

Comenteaza