Ies la iveală mașinațiunile lui Curteanu, “pumnul“ Elenei Udrea la Cluj. ONG folosit drept instrument de presiune

Ies la iveală mașinațiunile lui Curteanu, “pumnul“ Elenei Udrea la Cluj. ONG folosit drept instrument de presiune
| Foto: Foto: Facebook.com/mihai.curteanu.9

Demisii în masă din asociația condusă de Mihai Curteanu, utilizată în planul prin care gruparea Realtopfarma plănuia să se răzbune pe compania SDC, cu care este asociată în proiectul Transilvania Smart City.

Realtopfarma SA, firmă din comuna Corbeanca, jud. Ilfov, controlată de Elena Udrea prin iubitul ei, Adrian Alexandrov, și prin finul Adrian Gurzău, este asociată cu compania clujeană SDC IMOBILIARE, a omului de afaceri Ștefan Berciu, care are în portofoliu mii de apartamente, birouri și spații comerciale livrate la Cluj în ultimii 20 de ani.

SDC Imobiliare este unul dintre creditorii care au cerut insolvența Realtopfarma SA, încuviințată deja de Tribunalul Ilfov.

Gruparea Realtopfarma a văzut SDC ca principalul vinovat pentru intrarea în procedura insolvenței. Astfel, a fost pus la cale un plan de răzbunare și intimidare, spun sursele ZIUA de CLUJ familiare cu situația.

Intră în scenă Mihai Curteanu. Apropiat al lui Adrian Gurzău, fost membru PMP și PSD, transformat în om de afaceri și analist politic. În oraș, acesta se prezenta drept director executiv al Transilvania Smart City. Potrivit unor informații citate de Ziar de Cluj în 2018, Curteanu ar fi “finul finului lui Lenuța Udrea”, adică finul lui Adrian Gurzău, care, la rândul său, e finul Elenei Udrea. Dar, dacă Adrian Gurzău este “mâna dreaptă” a Elenei Udrea la Cluj, atunci Curteanu poate fi considerat “pumnul”, spun surse care s-au aflat la un moment dat în anturajul acestuia.

Iată și explicația: Folosindu-se de calitatea de președinte al Asociației METROURBAN, Mihai Curteanu a solicitat recent la Curtea de Apel Cluj anularea Autorizației de construire 867/02.08.2021, în baza căreia SDC IMOBILIARE a omului de afaceri Ștefan Berciu și NEVA CONSTRUCT INVEST, controlată de Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, dezvoltă proiectul imobiliar de pe strada Soporului nr. 1 din Cluj-Napoca.

Încă de la început, procesul a fost considerat unul abuziv și răzbunător, iar astăzi avem și confirmarea: Horia Nasra, vicepreședinte al Asociației METROURBAN, și Vladimir Dan, secretar general, au anunțat că au demisionat, în 28 iulie 2023, atât din Consiliul Director al asociației, cât și din calitatea de membri fondatori tocmai din acest motiv.

Într-o informare trimisă ZIUA de CLUJ, cei doi spun că motivul demisiei îl reprezintă faptul că, în cadrul acestei asociații, acțiunea în instanță din dosarul nr. 675/33/2023, de care Horia Nasra și Vladimir Dan susțin că nu au avut cunoștință, "nu corespunde cu scopul pentru care asociația METROURBAN a fost înființată, președintele asociației înregistrând o acțiune la Curtea de Apel Cluj fără știința celor doi membri ai Consiliului Director – Horia Nasra și Vladimir Dan, împotriva Primăriei Cluj-Napoca, a societății SDC Imobiliare SRL și a societății NEVA Construct Invest SRL".

Precizăm că nu am avut cunoștință de această acțiune și nu a existat nicio ședință a Consiliului Director și nicio Adunare Generală a Asociaților prin care să se fi luat această decizie. Conform statutului și a prevederilor legale nu am fost informați cu privire la demersul realizat de președintele Asociației METROURBAN în prezentul dosar nr. 675/33/2023. De asemenea, președintele asociației nu a fost mandatat de către conducerea Asociației METROURBAN să facă demersuri pentru anularea actului emis de autoritățile publice locale - autorizația de construire nr. 867 din 02 august 2021, motiv pentru care nu am susținut cererea formulată în instanță de Asociația METROURBAN și ulterior am demisionat din asociație”, au declarat Horia Nasra și Vladimir Dan.

Curteanu și povestea apartamentelor vândute "în serie", cu final penal

Mai multe despre "faptele de arme" ale lui Mihai Curteanu puteți citi într-o anchetă ZIUA de CLUJ care arăta că cel puțin trei apartamente din ansamblul Transilvania Smart City, proiect asumat public de Elena Udrea, aflată acum în închisoare, au fost vândute de două ori, către doi cumpărători diferiți, clubul CFR Cluj și o persoană fizică. În spatele ambelor tranzacții s-ar afla același Mihai Curteanu, împuternicit de Realtopfarma SA să vândă respectivele apartamente.

Avocații clubului CFR Cluj au recunoscut pentru ZIUA de CLUJ că au făcut plângere penală în acest caz: "Există o plângere penală, da. Nu putem da, în acest moment, mai multe detalii pe acest subiect", a declarat avocata Simona Sfârle.

 

Comenteaza