Ieşire de pe A3 VIDEO

Ieşire de pe A3 VIDEO
Autostrada Transilvania ar putea avea încă o intrare. Consiliul Judeţean are prevăzută, în strategia de dezvoltare, construirea unui nod de legătură care să permită accesul pe autostradă şi din alte localităţi. În viziunea autorităţilor, nodul ar urma să fie realizat în zona Ciurila. În schimb, reprezentanţii Diecţiei de Drumuri spun că deocamdată caută finanţare pentru alt proiect: o bretea care să lege autostrada de DN1, în zona localităţii Tureni.

Continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania deţine un loc important în strategia de dezvoltare a judeţului pentru următorii opt ani. De aceea, Consiliul Judeţean a cerut Companiei de Autostrăzi, care este administratorul şoselei rapide, să construiască o bretea de acces spre comunele pe lângă care trece A3.

Finanţarea ar urma să vină de la Ministerul Transporturilor.

O altă ieşire de pe autostradă ar putea fi realizată la Săvădisla, locul prin care turiştii ar putea ajunge cu mai mare uşurinţă în staţiunea montană Băişoara.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj au momentan proiecte paralele. Ei îşi doresc construirea unei bretele de 4 kilometri în zona Tureni, care să lege autostrada de DN1. Proiectul a fost lansat încă din 2008 şi abandonat din lipsă de fonduri.

De pe Autostrada Transilvania se poate ieşi, în acest moment, doar la Gilău, Turda şi Câmpia Turzii. În judeţul Cluj, proiectul este complet blocat din 2010. Nu se fac bretele, nici nu se continuă lucrările la autostradă. Chiar astăzi urma să fie deschise ofertele licitaţiei pentru tronsonul Gilău - Mihăeşti, dar până la eventuala demarare a lucrărilor mai este cale lungă.

 

Etichete
Comenteaza