IGSU: O sută de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, alte 576 sunt cazate în adăposturi

IGSU: O sută de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, alte 576 sunt cazate în adăposturi
O sută de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate în adăposturi, a anunţat, vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş distribuie apă şi alimente din rezerva de stat persoanelor blocate în maşini pe autostrada A1, a precizat IGSU într-un comunicat de presă remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

"Având în vedere că majoritatea şoferilor de tiruri sunt cetăţeni turci, iar aceştia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis să cumpere, din bani proprii, pâine. Din aceeaşi sursă financiară, pentru toţi cei aflaţi în dificultate, au cumpărat ceai şi cafea", a precizat IGSU.

De asemenea, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu distribuie apă, conserve şi combustibil persoanelor blocate la Adunaţii Copăceni şi celor din adăposturile de pe raza judeţului.

În cursul zilei de vineri, elicoptere SMURD merg în localităţile Coţofanca şi Gălbinaş din judeţul Călăraşi pentru a prelua două femei care au născut joi, cu ajutorul moaşelor, acestea fiind asistate telefonic de doctorul Raed Arafat şi, respectiv, de o asistentă medicală.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a adus la Bucureşti o femeie însărcinată, aflată în localitatea Budeşti din judeţul Călăraşi, blocată de nămeţi. De asemenea, un alt elicopter a preluat din localitatea Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, doi adulţi şi un copil, care aveau nevoie de îngrijire medicală. La solicitarea autorităţilor locale, elicopterul va prelua din Coţofanca alte persoane care au nevoie de ajutor medical.

Comenteaza