Îi plouă în casă. "Toată noaptea eu am golit ligheanele ca să nu ajungă apa mai jos la vecini" VIDEO

Îi plouă în casă.
Administratorii unui bloc participă la concursul organizat de Primărie pentru cele mai frumos amenajate imobile, dar locatarilor de la etajul nouă le plouă în casă. Furtuna de sâmbătă noapte a făcut ravagii în apartamentele unor persoane care locuiesc într-un imobil situat pe strada Alexandru Vlahuţă. Preşedintele asociaţiei de proprietari promite că problema va fi rezolvată.

Locuitorii unui bloc din cartierul Grigorescu trăiesc un adevărat coşmar la fiecare ploaie. Oamenii care stau la ultimul etaj sunt inundaţi, iar administratorul blocului şi preşedintele de asociaţie ridică din umeri cu toate că au fost anunţaţi de aceste probleme încă din luna ianuarie.

"După două ore cât a plouat în casă, în apartament, toată noaptea eu am golit ligheanele ca să nu ajungă apa mai jos la vecini", spune locatara apartamentului, Beatrix Linczkai. "Dimineaţă la ora opt am mers la administrator, i-am zis problema mea şi mi-a zis că o să încerce să trimită oameni, dar nu crede că vor veni, că e week-end. După aia m-a anunţat că numai miercuri poate să vină".

Duminică după-amiaza, în casa femeii încă mai ploua. La începutul lunii iunie, locatara a anunţat preşedintele blocului că a fost inundată. "Săptămâna trecută miercuri numai într-o parte era inundat, au venit vecinii şi administratorul, au constatat şi au zis că ziua următoare trebuie făcut. Zece zile au trecut şi n-a mai venit. Acum e tot apartamentul de trei camere, atunci era numai în camera mare într-un colţ", spune Linczkai.

Ironia sorţii este că acest bloc, unde oamenii sunt inundaţi la fiecare ploaie, concurează la Primărie la o competiţie pentru cele mai frumos amenajate şi curate imobile din Cluj.

"Am făcut mai multe cereri având în vedere că din ianuarie 2012 avem probleme cu acoperişul. Efectiv ne plouă în casă. La fiecare ploaie noi trăim un adevărat coşmar. După aceste sesizări care au fost făcute şi care au fost luate la cunoştinţă de preşedinte şi administrator, noi participăm la concursul de frumuseţe organizat de primărie. Consider că e o bătaie de joc asupra locatorilor din acest bloc", spune o altă locatară, Julieta Măgrădean.


Preşedintele asociaţiei de proprietari, Ioan Popa, promite că situaţia se va rezolva. "Când nu mai vine ploaia, de miercuri încolo, aducem meşterii care organizează şi să depistăm de unde vine ploaia. Ploaia nu vine din acoperiş, vine din interior de unde se adună canalizarea", spune el.

Reprezentanţii Primăriei Cluj nu au putut fi contactaţi pentru a da detalii despre eventuale sancţiuni pe care le riscă preşedintele şi administratorul asociaţiei de proprietari.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza