Ilie Năstase a primit Ordinul "Steaua României" de la preşedintele Klaus Iohannis

Ilie Năstase a primit Ordinul
Aflat marţi, de ziua lui de naştere la Cotroceni, Ilie Năstase a afirmat că este cea mai frumoasă zi din viața sa. "M-am născut în țara asta și aici o să mor".

Aflat la ceremonia de la Palatul Cotroceni, la care a participat și ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, consilieri prezidențiali, reprezentanți ai Federației Române de Tenis, soția fostului tenismen, Brigitte Sfăt, Ilie Năstase a fost decorat, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis, cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Comandor. 

Preşedintele a subliniat că în țară sau în străinătate lumea îl recunoaște pe Ilie Năstase ca un simbol al tenisului și al României.

"Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi. Veți rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc și îmi doresc ca performanțele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generații de sportivi"

Preşedintele a mai spus că, fiecare joc al fostului tenismen era o sărbătoare. 

"Ați fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiți tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanță, ați fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. (...) Pentru generația mea, ați fost un sportiv de vis. Deși nu aveam la dispoziție mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunăm cu toții în fața unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira și asculta spectacolul pe care îl creați pe teren. Atunci, uitam cu desăvârșire de toate nedreptățile acelor ani și mulți visam să ajungem ca dumneavoastră. Ați fost cu siguranță idolul unei generații"

Cunoscut pentru performanţele sale, pentru tehnica ireproşabilă cu lovituri de maestru şi pentru stilul excentric, "Nasty" (cum l-au poreclit americanii) a fost cel care a adus spectacolul în jocul de tenis.

 

Comenteaza