Imaginea Inspecției Judiciare este ”praf”

Imaginea Inspecției Judiciare este ”praf”
Mihaela Florina Focică, inspector judiciar care a făcut parte din echipa de control la Direcția Națională Anticorupție (DNA), a afirmat miercuri în cadrul Secției pentru procurori a CSM că în prezent imaginea Inspecției Judiciare este "praf".
">

"Cert este că pe toată perioada desfășurării controlului, conducerea Inspecției Judiciare a avut cunoștință de tensiunile care existau în interiorul echipei de inspectori și nu s-au implicat să gestioneze situația. Dovadă este momentul actual, când corespondăm în scris, apar în mass-media documente care conțin informații confidențiale cu sigla Inspecției Judiciare, cu rezoluțiile inspectorului șef adjunct și inspectorului șef. (...) Este cazul ca aceste lucruri să se oprească, pentru că la momentul actual să spunem ceea ce trebuie spus: imaginea Inspecției Judiciare este praf. Nu este normal ca atunci când sunt în teritoriu și solicit anumite relații care sunt necesare pentru soluționarea anumitor lucrări, când aud numele Focică să spună: 'Vă felicit!' 'Pentru ce mă felicitați?' 'Pentru că încă mai lucrați în condițiile date'", a declarat Mihaela Focică.

Inspectorii judiciari Mihaela Florina Focică, Elena Rădescu, Cornelia Irina Prisăcariu și Daniela Sanda Mateș își prezintă, miercuri, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA.

 

Comenteaza