Video Imagini cu drona de pe Lotul 1, cel mai întârziat de pe Autostrada Sebeş - Turda. Când va fi inaugurat

Imagini cu drona de pe Lotul 1, cel mai întârziat de pe Autostrada Sebeş - Turda. Când va fi inaugurat
Autostrada A10 Sebeș - Turda, Lotul 1, podul peste râul Ampoi | Foto: captură video

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), lotul 1 din Autostrada 10, unde lucrează asocierea Impresa Pizzarotti și Pomponio Construcții, este gata în proporţie de doar 44,5%.

Conform presei locale din Alba, duminică, 20 mai, pe lotul 1, în zona drumului spre fabrica de pavaje Florea și a dealului de la pârâul Iovului (viitorul nod rutier Alba Iulia Nord) s-a lucrat de la ora 07:00 până la ora 20:00.

Potrivit aceleiaşi surse, cu pământul excavat din dealul de la pârâul Iovului se ridică terasamentul. De asemenea, în zona DJ107C, care duce spre Teleac, au fost mutați stâlpii de înaltă tensiune, constructorul putând astfel să lucreze la viitoarea supratraversare.

Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeş - Turda are o lungime de 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la pârâul Iovului. Licitaţia pentru construcţie a fost câştigată de Asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio, cu preţul de 541.739.137 lei, fără taxa pe valoarea adăugată, dintre care 85% ar urma să fie acoperiţi din Fondul de Coeziune, iar restul de 15%, de Guvernul României.

CNADNR estimează că lucrările pe lotul 1 vor fi finalizate în noiembrie 2019. Stadiu fizic de execuţie este la 44,50%, potrivit unui raport publicat în luna mai de Compania de Autostrăzi, în timp ce stadiul financiar este de 39,71%.

Comenteaza