Imagini de la un furt din bancomat la Cluj VIDEO

Imagini de la un furt din bancomat la Cluj VIDEO
Trei persoane suspecte de furtul unor sume de bani de la bancomate din Cluj-Napoca au fost prinse în flagrant marţi dimineaţă de poliţiştii clujeni.

Doi dintre tineri sunt din judeţul Neamţ, iar unul din judeţul Cluj şi au vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani.

Cei trei tineri aplicau dispozitive confecţionate artizanal în interiorul fantei de eliberarte a banilor, bancnotele care urmau să fie eliberate rămâneau blocate înuntru, iar bancomatul era scos din uz, conform poliţiştilor.

„Cercetările poliţiştilor au stabilit că suspecţii se deplasau pentru comiterea faptelor cu un autoturism, în interiorul căruia au fost găsite dispozitive de capturare a cardurilor şi de copiere a codurilor PIN", se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Cele trei persoane au fost depistate în flagrant miercuri dimineaţă, la ora 5, la un bancomat din cartioerul Grigorescu.

Valoarea totală a prejudiciului în urma faptelor este estimat la aproximativ 5.000 de lei.

Cauza a fost preluată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea DIICOT Cluj.

Cei trei sunt suspecţi de „deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice", „accesul fără drept la un sistem informatic", „iniţierea constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional în vederea savîrşirii de infracţiuni".

Suspecţii din judeţul Neamţ au fost reţinuţi pentru 24 de oare şi urmează să fie înaintaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar suspectul din Cluj este cercetat în stare de libertate.

 

Comenteaza