Imigranţi din Irak, opriţi când încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria

Imigranţi din Irak, opriţi când încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria
Aproape 20 de cetățeni irakieni au fost prinşi, sâmbătă dimineaţa, de poliţiştii de frontieră, în zona Curtici, judeţul Arad. Aceștia încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat Schengen.

„Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici pentru cercetări", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Potrivit cercetărilor, grupul era format din patru femei, unsprezece bărbaţi si patru minori, solicitanţi de azil în România, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 2 şi 16 ani.

Cetăţenii irakieni le-au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau viză valabilă.

Totodată, aceştia au mai spus că până în localitatea Curtici au venit cu două autoturisme taxi, iar de acolo şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au deschis dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comenteaza