Video Impresionant! Imnul Ucrainei, interpretat în centrul Kievului, în timp ce trupele ruse înaintează spre oraș

Impresionant! Imnul Ucrainei, interpretat în centrul Kievului, în timp ce trupele ruse înaintează spre oraș

O orchestră s-a adunat miercuri în deja celebra piaţă Maidan din Kiev pentru a interpreta imnul naţional, în timp ce forţele ruse înaintau spre capitală.

Orchestra simfonică din Kiev a interpretat şi un fragment din "Odă bucuriei", de Ludwig van Beethoven, aflată la originea imnului Uniunii Europene, amintind dorinţa guvernului ucrainean de a se apropia de Europa şi de a se îndepărta de orbita Rusiei.

Zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Independenţei (Maidan), unii dintre cei prezenţi fluturând drapelul Ucrainei. La încheierea imnului naţional cei adunaţi în piaţă au aplaudat, iar o femeie a strigat "Pentru Ucraina!"

Forţele ruse înaintează spre capitală din mai multe direcţii, deşi lupte grele purtate în regiunile limitrofe le-au încetinit progresul.

Concertul de miercuri a avut loc în marea piaţă în care mii de protestatari ucraineni au protestat în 2013 şi 2014 opunându-se deciziei preşedintelui de la acea vreme Viktor Ianukovici de a suspenda discuţiile cu UE şi de a reînvia legăturile cu Moscova. Peste 100 de protestatari au fost ucişi în confruntări cu forţele de securitate, iar în 2014 Ianukovici a fost înlăturat de la putere şi forţat să fugă din ţară, scrie Agerpres.

Cu un deceniu înainte, piaţa a fost locul de desfăşurare a unei importante adunări a participanţilor la aşa-numita "Revoluţie portocalie", organizată de susţinătorii candidatului la preşedinţie Viktor Iuşcenko după publicarea rezultatelor disputate al alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2004.

Comenteaza