În ce stare sunt cei doi români răniţi în atentatul de la Londra

În ce stare sunt cei doi români răniţi în atentatul de la Londra
Doi români au fost răniţi în atentatul de la Londra, soldat cu cinci morţi, între care atacatorul şi un poliţist, şi cel puţin 40 de răniţi.

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat despre situaţia celor doi români răniţi în atacul terorist produs miercuri după-amiază în Marea Britanie.

"Una dintre cele 2 persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată", se menţionează în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit ambasadorului român la Londra, Dan Mihalache, este vorba de un cuplu de tineri turişti care se aflau pe podul Westminster, când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime. Femeia, care se află în stare critică, a fost practic aruncată de pe pod în Tamisa. Tânărul are o fractură la picior. Ce doi urmau să sărbătorească mâine ziua de naştere a unuia dintre ei, potrivit Gândul.

Sorin Grindeanu a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra şi este ţinut la curent în permanenţă, anunţă Guvernul României pe pagina de Facebook.

Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani. Potrivit unor surse, este foarte probabil ca atacatorul să se fi inspirat din atacuri comise de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Din cauza incidentului, sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar.

 

Comenteaza