În Mănăştur, ca-n sălbăticie! Doi tineri, bătuţi într-un parc la un interval de numai câteva minute

În Mănăştur, ca-n sălbăticie! Doi tineri, bătuţi într-un parc la un interval de numai câteva minute
Victimele sunt în vârstă de 11 şi 19 ani. Cea de 19 ani şi-a indentificat bătăuşii de pe reţeaua de socializare Facebook.

Duminică seara, în jurul orelor 20:00, Cătălin, în vârstă de 11 ani, se afla împreună cu trei prieteni de vârsta lui în părculeţul de pe strada Cioplea din cartierul clujean Mănăştur.

„Aruncam unul în altul cu corcoduşe de la un pom din parc şi la un moment dat l-am nimerit în cap cu o corcoduşă pe un tânăr aflat acolo, lângă noi, cu alţi trei prieteni de-ai lui. Acesta a venit la mine şi m-a întrebat cine l-a lovit. I-am spus că eu sau celălalt prieten al meu, care se afla şi el lângă mine. La care acesta, un băiat blond cu pantaloni verzi în vârstă de vreo 19 ani, mi-a trăznit o palmă peste obraz de nu m-am văzut", povesteşte Cătălin, şi-şi duce mâna în dreptul feţei, atenţionându-ne să remarcăm urmele degetelor agresorului, trasate perfect vizibil pe faţa lui deşi au trecut mai bine de 15 ore de la momentul când acesta a recepţionat lovitura.

Relatează mai departe că, anunţaţi, părinţii săi au venit degrabă la faţa locului şi până la urmă l-au găsit pe aggressor. Se afla alături de ceilalţi amici ai săi la intrarea unui bloc din vecini.

"Acesta a spus că nu i-a făcut nimic copilului şi că nu ştie despre ce vorbim. Noi am anunţat poliţia şi apoi l-am dus pe copil la U.P.U., unde i s-a acordat primul ajutor", declară la rândul său Codruţa, mama băiatului.

Ea arată că poliţiştii au sfătuit-o să se prezinte împreună cu copilul la I.M.L. şi apoi, pe baza cerificatului medico-legal, să se întoarcă la secţie, unde să întocmească plângere penală împotriva bătăuşului. De asemenea, să-i anunţe de urgenţă dacă îl vor mai întâlni, cumva, din nou pe agresor.

După numai câteva minute, la cabinetul de consultaţii de la I.M.L. Cluj şi-a făcut apariţia un alt tânăr, lovit însă mai grav decât Cătălin, cu ochiul bandajat. Se numeşte Alex şi are 19 ani. Culmea coincidenţei, şi el a fost bătut în acelaşi parc, cel de pe strada Cioplea, însă la aproximativ 30 de minute după Cătălin.

"Tot trei la număr au fost cei care m-au bătut şi pe mine. Era ora 8 şi 30 seara şi m-au bătut numai ca să se dea mari în faţa unor fete. După ce m-au pocnit - cu pumnii şi picioarele, chiar căzut la pământ - a venit de urgenţă salvarea şi poliţia. Am fost dus şi eu la spital, iar poliţiştii mi-au luat declaraţie. Acum le-am urmat sfatul şi m-am prezentat aici, pentru certificat medico-legal, fiindcă vreau să le fac bătăuşilor plângere penală", povesteşte Alex.

Între timp acesta, manevrând cu dexteritate telefonul "inteligent", reuşeşte să-i identifice pe doi dintre agresorii săi prin intermediul reţelei Facebook, aflând astfel că unul dintre ei e domiciliat în comuna Floreşti, iar celălalt în Someşeni.

"Acum ştiu pe cine să dau în judecată", mărturiseşte, încântat, Alex, şi intră apoi în cabinetul medical pentru a fi consultat. După examinare, medicii i-au recomandat acestuia zece zile de îngrijri medicale.

Comenteaza