În prag de Paşte, poliţiştii dau iama în magazine. Amenzi de 25.000 de lei în două zile

În prag de Paşte, poliţiştii dau iama în magazine. Amenzi de 25.000 de lei în două zile
În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale poliţiştii au intensificat controalele pentru prevenirea şi descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară activităţi zilnice pe raza judeţului. Este vizată combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare de sezon, precum peşte, carne de ovină şi produse din acestea", au afirmat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Acţiunile lor se desfăşoară cu precădere în pieţe, depozite şi fabrici, iar poliţiştii verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale şi condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare.

În cadrul ultimului lor control, efectuat sâmbătă şi duminică, au fost verificaţi 31 de agenţi economici, pentru neregulile constatate fiind aplicate 15 amenzi în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

Sanţiunile au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi ale H.G.984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Poliţiştii clujeni asigură cetăţenii că vor continua acest tip de activităţi şi în perioada următoare.

Comenteaza