În sfârșit! Când se deschide Ștrandul Durgău de la Salina Turda

În sfârșit! Când se deschide Ștrandul Durgău de la Salina Turda
| Foto: Facebook.com/strandudurgau

Reprezentanții Ștrandului Durgău, aflat în administrația Salina Turda, au anunțat că acesta se deschide începând de luni, 17 iulie 2023.

Tarifele și programul rămân neschimbate: 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii/pensionari.

Așteptarea a luat sfârșit! Începând de luni, 17 iulie 2023, se deschide Ștrandul Durgău! De la 8.30 până la 21.00, cu ultima intrare la ora 20.00, ștrandul vostru preferat va fi deschis zilnic, pentru ca voi să puteți profita la maxim de zile perfecte de bălăceală! Vă așteptăm cu drag!”, au transmis reprezentanții ștrandului.

Lacurile de la Durgău sunt renumite pentru proprietățile curative și relaxante.. Începuturile tratamentului balnear la Turda datează din 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele stațiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman.

Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneație și terapie în mod empiric și cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, de circulație periferică şi a afecțiunilor ginecologice.

Continuțul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, a fost un prim pas spre valorificarea complexă a potențialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungată tradiție, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiștilor un minunat loc de recreere și destindere într-un cadru natural.

Comenteaza