În stradă la Cluj, în prag de Crăciun. "Fără ordonanțe! Jos mâinile de pe justiție şi de pe banii noștri"

În stradă la Cluj, în prag de Crăciun.  "Fără ordonanțe! Jos mâinile de pe justiție şi de pe banii noștri"

În prag de Crăciun, clujenii sunt chemaţi din nou în stradă pentru a cere demisia Guvenrului PSD şi declanşarea alegerilor anticipate.

Protestul programat pentru sâmbătă, 22 decembrie 2018, vine ca răspuns la cele două ordonanţe de urgenţă, care prevăd noi taxe şi măsuri economice, respectiv noi modificări privind amnistia şi graţierea, anunţate recent de Guvernul României.

„În acest moment, coaliția de guvernare PSD-ALDE susținută de UDMR și minorități trebuie să plece acasă! Solicităm guvernului demisia și declanșarea alegerilor anticipate în cel mai scurt timp! Nu vom tolera cu nici un preț adoptarea OUG-ului pentru grațiere și amnistie și în nici un caz adoptarea în 25 decembrie a OUG-ului anunțat de Teodorovici. Acești oameni vor duce prin aceste masuri economia României la nivelul unei țări din Africa în următoarele zile. Vrem retragerea lor imediată!”, se arată în mesajul de protest, transmis de comunităţile “Copruţia Ucide” şi “Umbrela Anticorupţie Cluj”.

Protestul de la Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 22 decembrie 2018, la ora 18.00, la Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor.

OUG amistie şi graţie. Dragnea: “Coaliţia are obligaţia să repare nedreptăţile şi abuzurile”

Amintim că, preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică, la CN PSD, că nu ştie când sau cum, dar că PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

„Dacă există alte soluţii legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident şi normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluţii. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a declarat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Bursa de la Bucureşti. Prăbuşirea de ieri continuă/ Specialişti: “Este cel mai brutal şi iraţional atac la adresa pieţei de capital din România”

Ordonanţa Ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, presupune noi taxe şi măsuri caracterizate drept „nemaiauzite” de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Printre prevederile acestui OUG se numără modificări ale Pilonului II de pensii şi o „taxă pe lăcomie” privind indicele ROBOR. OUG-ul a avut deja primele efecte asupra Bursei de la Bucureşti, indicii bursieri suferind scăderi importante.

După două ore şi jumătate de tranzacţionare, indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a intrat în zona roşie, indicele înregistrând un minus de 0,99% la ora 11.30, la 7.401,15 puncte.

Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital apreciază că Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare reprezintă cel mai brutal şi iraţional atac la adresa pieţei de capital din România de la reînfiinţarea acesteia în anul 1995, arată un comunicat al organizaţiei.

Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital consideră că Proiectul de ordonanţă de urgenţă trebuie modificat prin eliminarea tuturor normelor care au un caracter neconstituţional, precum şi a acelora ce produc efecte negative pentru piaţa de capital din România şi sunt incompatibile cu noţiunea de economie de piaţă.

(Articol de Claudiu Pop)

Comenteaza