În urma pandemiei, preţul biletelor de avion va creşte accelerat

În urma pandemiei, preţul biletelor de avion va creşte accelerat
| Foto: ZIUA de CLUJ

Criza generată de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus afectează numeroase industrii, însă una dintre cele mai grav afectate este cea aviatică.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

De la debutul restricţiilor companiile din domeniu au fost nevoite să îşi reducă cheltuielile. Astfel Virgin a dat peste 3000 de oameni afară între care s-au aflat şi 600 de piloţi. Compania Wizzair şi-a redus personalul cu 1200, iar cei rămaşi vor primi cu 30% mai puţini bani. Emirate "a invitat" mai multe zeci de angajaţi să se pensioneze.

Măsurile luate de companii din industria aeronautică nu au vizat doar cheltuielile salariale. Acestea au fost nevoite să îşi reducă şi flota, iar multe avioane au fost aduse la sol şi sunt ţinute în hangare. Brussels Airline şi Luxair, compania naţională aeriană din Luxemburg, şi-au redus flota cu 50%, Rynair ţine la sol 113 avioane, iar British Airways şi Iberia ţin 34 respectiv 64 de avioane la sol.

Şi cea mai mare companie germană, Luftansa, plănuieşte să scoată din circulaţie pe o perioadă nedeterminată 72 de aeronave.

Totuşi există şi companii care au fost nevoite să îşi întrerupă complet activitatea, un exemplu este Norwegian care şi-a oprit lunga sa activitate. Compania low-cost Eurowing nu reuşit să facă faţă crizei şi a intrat în faliment.

Criza care a redus traficul aerian cu 90% nu afectează doar operatorii, ci şi producătorii de avioane. Airbus nu are nicio comandă şi 60 de aeronave sunt în depozit deoarece companiile aeriene şi-au anulat comenzile.

Statisticile arată că până în septembrie alte 8000 de avioane vor fi coborâte la sol, iar cu o medie de 5.8 membri ai echipajului pe fiecare zbor rezultă că alţi 90.000 de piloţi şi membri ai echipajului vor deveni şomeri.

Fără măsuri concrete care să salveze industria aviatică tot mai multe dintre companiile low-cost vor intra în faliment, iar cele ce vor reuşi să se adapteze vor fi nevoite să crescă accelerat preţurile biletelor.  Un alt motiv pentru care preţul biletelor va creşte este noua politică privind siguranţa pasagerilor care va include fie locuri libere, fie un design complet nou, transmite Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza