Înainte să ajungă la Cluj, Angela Merkel îşi anulează vizita în Ruse din cauza infrastructurii proaste

Înainte să ajungă la Cluj, Angela Merkel îşi anulează vizita în Ruse din cauza infrastructurii proaste
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi-a anulat vizita pe care aceasta urma să o aibă în Bulgaria, în 11 şi 12 octombrie, din cauza infrastructurii proaste, potrivit agenţiei de presă Novinite.
Merkel ar fi trebuit să viziteze oraşul Ruse, aici unde compania Montupet a ales să deschidă o fabrică, în detrimentul Clujului. Motivele sunt absenţa unui aeroport în apropiere şi drumurile proaste, arată Novinite. Merkel ar fi trebuit să fie numită, în cadrul vizitei, Doctor Honoris Causa a universităţii din localitate. După ce Universitatea din Ruse a sugerat trei variante pentru o rută şi un program al vizitei Angelei Merkel în localitate, Ministerul Afacerilor Externe şi echipa cancelarului german au decis împotriva vizitei. În consecinţă Merkel îşi va primi titlul din partea universităţii din Ruse în Sofia.
Aeroportul Shtraklevo, de lângă Ruse, nu a mai fost folosit din anul 1996. Totodată pentru a călători din Sofia în Ruse şi înapoi cu maşina Merkel ar fi trebuit să folosească o rută ocolitoare, având în vedere că drumul Sofia – Pleven – Ruse a fost închis pentru două luni din cauza unor reparaţii la un pod lângă oraşul Byala.

Amintim, Merkel este aşteptată la Cluj, în 12 octombrie, unde ajunge la invitaţia universităţii “Babeş-Bolyai”. Aceasta rămâne în Cluj timp de zece ore, unde ajunge după ce călătoreşte din Sofia la Bucureşti. Pe durata scurtei vizite, Merkel va inaugura Institutul German al UBB şi va susţine o alocuţiune în aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a aceleiaşi universităţi. Totodată, potrivit programului convenit, Merkel va primi în cursul dimineţii de 12 octombrie titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii clujene, “pentru contribuţia de importanţă istorică la unificarea europeană şi rolul de importanţă mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale”.

Vezi aici programul Angelei Merkel la Cluj

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
loading...
Comenteaza