Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Daniel Don

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Daniel Don
Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, va rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu, a decis Tribunalul Cluj.

Instanţa a admis marţi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj de a-i prelungi durata măsurii luate iniţial de judecătorul de drepturi și libertăți în 19 noiembrie. 

În acelaşi timp, Tribunalul Cluj a respins cererile formulate de către Daniel Don de a revoca măsura arestului la domiciliu, respectiv de a o înlocui cu cea a controlului judiciar. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. 

În soluţia pe scurt pronunţată în şedinţa camerei de consiliu se arată că instanţa "Admite propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj şi în consecinţă: În baza art. 222 alin. 2 şi 7 Cod de Procedură Penală dispune prelungirea duratei măsurii arestului la domiciliu, dispusă faţă de inculpatul D.D., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.12.2015 şi până la data de 17.01.2016, inclusiv.

Respinge, implicit, cererea de revocare a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de către inculpat, ca şi cea de înlocuire a acestei măsuri cu măsura controlului judiciar, formulată oral cu ocazia dezbaterii cererii de prelungire a duratei măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Respinge cererea inculpatului de încuviinţare a părăsirii domiciliului, formulată oral cu ocazia dezbaterii cererii de În baza art.275 alin. 3 Cod de Procedură Penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare cu inculpatul şi cu reprezentanta D.N.A. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 15 decembrie, ora 12:40, în lipsa participanţilor". 

Daniel Don a fost arestat preventiv în 14 noiembrie, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals în declarații în formă continuată. Cu o zi înainte, procurorii DNA au efectuat nouă percheziții in Cluj-Napoca, dintre care două la sediile AJOFM. O angajată a instituției publice a fost dusă la audieri, iar Don a fost audiat toată ziua şi a fost reţinut în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. În 19 noiembrie, şeful AJOFM a fost plasat arest la domiciliu, după ce judecătorul de drepturi și libertăți a admis contestația avocaților săi.

Comenteaza