Încă doi români dispăruţi după incidentul de la Nisa

Încă doi români dispăruţi după incidentul de la Nisa
Cei care îi caută au postat un anunţ pe SOS NICE, pagina unei reţele de socializare.

Pe pagina de Facebook, SOS Nisa, special creată pentru cei care îşi caută rudele sau prietenii dispăruţi după teribilul incident din Nisa, a apărut un anunţ prin care se cer relaţii în legătură cu doi români despre care nu se ştie nimic de ceva vreme. Este vorba despre Alexandru Goldan, în vârstă de 27 de ani şi Elena Condei, de 31 de ani. Pe profilul de Facebook, Alexandru anunţa, în 2 iulie, că este în vacanță pe Coasta de Azur.

Reţelele de socializare au devenit primele instrumente la care apelează cei care caută informaţii după asemenea incidente. Mai mult, familia cetăţenilor români dispăruţi la Nisa susţine că mama şi copilul internaţi la spital au fost găsiţi cu ajutorul reţelelor de socializare şi al grupurilor, nicidecum al diplomaţilor români din Franţa, care ar fi aşteptat informaţii de la comunitate.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că nu a primit solicitări oficiale cu privire la dispariția altor doi cetățeni români în urma atentatului de la Nisa, "Referitor la semnalările pe rețelele de socializare privind dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa, precizăm că până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin email cu privire la persoanele menționate" 

Conform instrucțiunilor Celulei de criză a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistența specifică autorităților franceze competente. Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs, specifică MAE în acelaşi comunicat , reamintind că, "Cetățenii români și rudelor acestora că au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33491221741, Ambasadei României la Paris +33(0)147052966; +33(0)147052755; +33(0)145503997; +33(0)147051040, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center 24/24."

Comenteaza