Încă o alertă de călătorie în Grecia: Risc ridicat de incendii

Încă o alertă de călătorie în Grecia: Risc ridicat de incendii
| Foto: Arhivă

După codul roșu de furtuni și ploi torențiale în Grecia, Ministerul Afacerilor Externe a emis și o alertă de călătorie ca urmare a riscului ridicat de incendiu de vegetație pe fondul vântului și al temperaturilor ridicate.

Riscul de incendiu de vegetație, de grad 4 din 5, este anunțat pentru data de 12.07.2019 pentru insula Rhodos.

"Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076", transmite MAE.

 Furtuna din Halkidiki a ucis 2 români 

Doi români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme, vânt foarte puternic, ploaie şi grindină, care au lovit miercuri nordul Greciei, iar un alt român, care a fost rănit, a fost transportat la spital, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe.

Comenteaza