Încă o şansă de eliberare ratată de Apostu. Fostul primar rămâne în arest

Încă o şansă de eliberare ratată de Apostu. Fostul primar rămâne în arest
În urmă cu puţin timp, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai respins o cerere de punere în libertate făcută de Sorin Apostu.

După două zile de la respingerea unui recurs în urma căruia Sorin Apostu încerca să obţină eliberarea, fostul primar al Clujului a ajuns, din nou, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru acelaşi lucru. Şi pentru acelaşi răspuns.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au judecat azi  un nou recurs formulat de avocaţii lui Sorin Apostu, de această dată faţă de respingerea, de către Curtea de Apel Mureş, a unei cereri de liberare sub control judiciar. Sentinţa prin care i s-a respins cererea a fost pronunţată la Mureş, în 4 mai. Magistratul Mihaela Creţu, care judecă şi pe fond dosarul de corupţie al fostului primar, a motivat că, prin relaţiile pe care le are, Apostu ar putea să săvârşească şi alte infracţiuni, odată pus în libertate.

„Se apreciază că inculpatul, prin relaţiile de amiciţie şi serviciu dezvoltate la nivelul municipiului Cluj, dar şi la nivelul întregii ţări, ar putea să se angajeze din nou în sfera ilicitului penal, în contextul în care, aşa cum s-a mai arătat, exercitând funcţia de primar al unui important municipiu al ţării, ar fi comis cele şapte infracţiuni pentru care a fost deferit justiţiei. În prezenta cauză, atât faza urmăririi penale, cât şi cea a cercetării judecătoreşti s-au desfăşurat cu stricta respectare a principiului celerităţii, perioada de când acest inculpat este privat de libertate (avându-se în vedere cele două etape procesuale anterior menţionate) nedepăşind termenul rezonabil ce trebuie respectat în orice cauză penală în care inculpaţii se află supuşi măsurii privative a arestului", se arată în motivarea Curţii de Apel Mureş.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îl reprezintă pe Sorin Apostu, a declarat pentru ZIUA de Cluj că principalele aspecte invocate în recursul de vineri au fost durata excesivă a arestului şi faptul că, în opinia sa, motivarea Curţii de Apel Mureş pentru respingerea cererii de liberare sub control judiciar este lipsită de argumente solide. "Încheierea de la Mureş nu a fost motivată cu probe. S-a apreciat că Apostu ar intra în sfera ilicitului penal dacă ar fi pus în libertate, fără a se aduce vreo probă materială în acest sens", a spus avocatul. Gheorghiţă Mateuţ a vorbit în faţa judecătorilor ÎCCJ şi despre "circumstanţele personale" ale fostului primar, subliniind că acesta este profesor universitar, că are o familie şi nu are antecedente penale.

Etichete
Comenteaza