Încă o țară europeană ține ușile închise pentru români de teama COVID

Încă o țară europeană ține ușile închise pentru români de teama COVID

Danemarca permite începând de sâmbătă călătoriile către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia a fost luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea.

După ce Estonia a anunțat carantină de 14 zile, începând de luni, 22 iunie, pentru românii care intră în țară, din cauza creșterii numărului de cazuri cu Covid-19 din ultima perioadă, acum impune restricții de călătorie și Danemarca.

Pragul stabilit de autorităţile daneze pentru ridicarea restricţiilor este de cel mult 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori într-un interval de o săptămână, criteriu în care nu se încadrează România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi cea mai mare parte a Suediei vecine.

''Relaxarea avertismentelor de călătorie arată că atât Danemarca, dar şi cea mai mare parte a Europei se află într-o poziţie mult mai bună decât cea la care am îndrăznit să sperăm până foarte recent'' în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, a declarat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, potrivit agenţiei DPA.

Lista de ţări pentru care se elimină restricţiile de călătorie va fi actualizată săptămânal de MAE danez.

Persoanele venite din unele regiuni ale Suediei, ţară în continuare cu un număr semnificativ de noi cazuri zilnice de COVID-19, vor putea intra în Danemarca numai pe baza unei dispoziţii speciale care ţine cont de rata infecţiilor din respectivele regiuni.

Şi Norvegia a anunţat relaxarea restricţiilor de călătorie, dar le va menţine de asemenea în cazul Suediei, persoanele revenite din această ţară fiind obligate să rămână în autoizolare 14 zile.

Premierul norvegian Erna Solberg a declarat că începând din 15 iulie majoritatea persoanelor revenite din ţările spaţiului Schengen şi ale Spaţiului Economic European (SEE) vor putea călători în Norvegia, dacă rata transmiterii noului coronavirus în aceste ţări se menţine scăzută.

Institutul norvegian de sănătate publică va elabora până pe 10 iulie o listă cu statele şi regiunile pentru care se ridică restricţiile, criteriul fiind de asemenea un raport între noile contagieri într-un interval de timp şi populaţia totală, lista urmând să fie actualizată la fiecare două săptămâni.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza