Încă o zi de sărbătoare naţională în România. Va fi în mijlocul verii

Încă o zi de sărbătoare naţională în România. Va fi în mijlocul verii

Începând cu anul 2022, România va avea o nouă zi naţională, care va fi sărbătorită în iulie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Așadar, 19 iulie devine oficial Ziua naţională a înotului care va fi sărbătorită din anul 2022,  după ce la începutul acestei luni a fost oficializată Legea 279/2021 publicată în Monitorul Oficial nr. 1148 din 2 decembrie 2021.

Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, prevede legea anterior menţionată, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit acesteia, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile, scrie Mediafax.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile.

Ziua de 19 iulie va fi zi de sărbătoare naţională, dar nu şi zi liberă pentru salariaţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza