Încă un jurnalist rănit în războiul din Ucraina

Încă un jurnalist rănit în războiul din Ucraina

Reporterul a fost rănit și internat în apropiere de Kiev la o zi după ce un doi jurnaliști americani au fost împușcați la Irpin, în suburbia de nord-vest a capitalei ucrainene, iar unul dintre ei a murit.

Un jurnalist britanic care relata pentru Fox News din Ucraina despre război a fost rănit şi internat luni în apropiere de Kiev, a anunțat postul american de televiziune.

"Acesta este o aducere-aminte dură pentru toţi jurnaliştii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a transmite informaţii dintr-o zonă de război", au subliniat reprezentanții canalului într-un comunicat.

În cursul zilei de luni, "corespondentul nostru Benjamin Hall a fost rănit în timp ce culegea informaţii în afara Kievului", se mai arată în comunicatul citat de AFP. "Avem puţine detalii în acest moment, dar Ben a fost internat în spital şi echipele noastre de pe teren încearcă să adune informaţii suplimentare", a adăugat Fox News.

Benjamin Hall acoperă Departamentul de Stat al SUA. El a intrat în funcţie de puţin timp după ce a fost în post la Londra.

Cu o zi înainte, un jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis şi altul rănit de gloanţe la Irpin, scena unor lupte violente în ultimele zile, mai scrie AFP, citată de Agerpres. 

Comenteaza