Albia unui râu din Cluj a devenit groapă de gunoi

Albia unui râu din Cluj a devenit groapă de gunoi
| Foto: sursa - https://turdanews.net/

Clujenii cu spirit civic îi taxează aspru pe semenii lor cărora nu le pasă de mediul înconjurător şi poluează luciurile de apă cu diverse gunoaie.

Un exemplu este cel prezentat de turdanews.net, care a primit de la un cititor o fotografie cu mizerile de pe râul Valea Racilor din Cluj.

În pofida campaniilor de igienizare Valea Racilor este totuși o „groapă” de gunoi a turdenilor. Zilnic plutesc pe luciul apei deșeuri aruncate la întâmplare de persoane fără simț civic, transmite sursa citată. 

S-au pus și diguri improvizate pentru colectarea PET-urilor, se fac periodic campanii de igienizare, însă se pare că degeaba.

Fie că unii nu vor sau nu pot să se civilizeze, mărturie stau imaginile surprinse recent de un turdean care a transmis comentariul de rigoare: „Valea Racilor. Încă un loc unde niște gunoaie aruncă mizerii!”.

Amintim că şi pe râul Someș, care traversează Floreştiul şi municipiul Cluj-Napoca, mulţi cetăţeni aruncă inclusiv deşeuri voluminoase. Anul trecut s-a intervenit cu 2 excavatoare și 10 camioane de transport deșeuri, pentru a degaja din albia râului peste 1100 de tone de deșeuri, provenite din depozitări ilegale sau aduse de ape, din localitățile din amonte.

Citeşte şi: Primarul din Florești: „1100 tone de deșeuri degajate din Râul Someș!”

Comenteaza