Încă un militar român ucis în Afghanistan

Încă un militar român ucis în Afghanistan
Încă un militar român a murit în Afganistan; este vorba de caporalul Cătălin Ionel Marinescu din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab". Acesta a murit astăzi în timpul unei misiuni în provincia Zabul.


">

Militarul a murit în timpu ce patrula pe autostrada A1 şi executa cercetarea terestră a unui obiectiv, informează Ministerul Apărării Naţionale.

"În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu a decedat", se arată în comunicatul MApN.

Militarul avea 28 de ani şi era necăsătorit. Acesta a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent. Ministerul a înaintat preşedintelui propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, vor fi organizate, mâine dimineaţă, ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Cătălin-Ionel Marinescu.

Acesta este cel de-al doilea militar român mort în Afganistan în mai puţin de o săptămână.

 

Comenteaza