Încă un NU pentru taximetrişti! Cât vroiau să ceară pe km

Încă un NU pentru taximetrişti! Cât vroiau să ceară pe km

Taximetriștii din Cluj-Napoca vor majorarea tarifelor, însă primesc refuzuri pe bandă rulantă din partea municipalităţii. Promit că vor mai încerca. Reacţia vine în urma scumpirii biletelor pentru mijloacele de transport în comun, de la 1 octombrie 2018. 

"Din păcate, ajustarea propusă de asociația noastră nu a fost acceptată. Astfel, vom da curs solicitării administrației de a veni cu un memoriu tehnico-economic, conform Normelor ANRSC. Suntem convinși că tariful rezultat în urma fundamentării va fi mult peste cel solicitat, 2.70, și încercarea administrației de a amâna majorarea tarifelor este tardivă și în detrimentul consumatorilor și operatorilor autorizați. Asociația militează pentru un dialog deschis și sincer cu Administrația, cât și pentru un serviciu de taxi la nivelul așteptat de clienți. Vom depune toate eforturile pentru a veni cât mai curând cu documentația solicitată", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Taximetriştilor Cluj. 

Încă un NU pentru taximetrişti! Primăria nu vrea majorarea tarifelor în Cluj-Napoca

Mesajul este însoţit de răspunsul primit din partea Primăriei Cluj-Napoca, remis în 13 noiembrie 2018. Conform documentului, taximetriştii doresc majorarea tarifului maximal de distanţă pe timp de zi de la 2.25 lei/km la 3 lei/km.

De ce nu se scumpesc şi taxi-urile în Cluj? Tarcea: "Nu v-aţi putut pune de acord". Cum justifică majorarea biletelor de bus

ZIUA de CLUJ a mai scris despre cerinţele taximetriştilor şi la începutul lunii octombrie 2018. "Am despus la Primăria Cluj-Napoca o cerere prin care solicităm ajustarea tarifelor conform indicelui de creştere a preţurilor de consum, furnizat de INS, care este de 9,42% la ultima actualizare, solicitare făcută încă din 10 aprilie 2018. Vorbim despre un business şi dacă nu aduce profit, investiţiile vor scădea şi nu ne dorim să ajungem la nivelul taximetriei din Bucureşti", spunea Ioan Pugna, reprezentantul Asociației Taximetriștilor Cluj. 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, susţine însă că principalii operatori de taximetrie din oraş sunt mulţumiţi cu tarifele actuale. "La ultima întâlnire pe care am avut-o la Primăria Cluj-Napoca, şi la care au fost invitaţi principalii operatori de taximetrie din oraş, nu v-aţi putut pune de acord. Marea majoritate a colegilor dumneavoastră au spus că nu sunt întemeiate solicitările şi că tariful actual practicat este suficient de mare încât să vă puteţi desfăşura activitatea în condiţii optime. Asta a fost întâlnirea, există înregistrarea discuţiilor. Trebuie în primul rând să vă puneţi de acord cu colegii dumneavoastră", a fost răspunsul viceprimarului, într-o emisiune la un post de radio local. 

Dan Tarcea a ţinut să explice şi motivele care au stat în spatele deciziei majorării preţurilor biletelor şi abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun, punctând că tarifele nu sunt cele mai mari practicate în România. Biletele de autobuz la Oradea şi Arad costă 3 lei, iar la Iaşi, Râmnicu Vâlcea sau Iaşi 2.50 lei. 

Primăria Cluj amenajează standuri pentru TAXI electrice

Şase astfel de standuri vor fi create în două zone din oraş (BRD 21 Decembrie şi Sora) deşi, la ora actuală, o singură maşină electrică există în flota companiilor de taximetrie clujene. Mai multe detalii AICI!

Viceprimarul Dan Tarcea a mai spus că, la ora actuală se lucrează la un regulament care să dea posibilitatea taximetriştilor de a circula pe benzile dedicate transportului în comun şi că municipalitatea nu doreşte majorarea preţurilor, ci înceracă să ofere cât mai multe facilităţi pentru companiile care îşi înnoiesc flota de maşini. 

Comenteaza