Încă un polițist din Penitenciarul Gherla, confirmat cu COVID

Încă un polițist din Penitenciarul Gherla, confirmat cu COVID

Încă un angajat al Penitenciarului Gherla a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru COVID-19.

"Un al doilea angajat al Penitenciarului Gherla a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, astăzi(joi - n.r.) Acesta face parte din grupul de contacţi atribuit cazului comunicat public în cursul dimineţii", potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Poliţistul de penitenciare nu a exercitat atribuţii de serviciu în spaţiul de deţinere şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate, a informat ANP.

Conform sursei citate, până în prezent, cu excepţia celor două cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Gherla.

Administraţia Penitenciarelor menţionează că a fost dispusă scoaterea din serviciu a posibililor contacţi şi înlocuirea acestora cu personal de rezervă. În continuare, unitatea de detenţie aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

"În prezent, la nivel de sistem, şapte angajaţi au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, în rândul persoanelor private de libertate nefiind înregistrate îmbolnăviri", a adăugat ANP.

Comenteaza