Încă un şef după gratii: şeful Autorităţii Rutiere Române din Satu Mare, prins după ce ar fi luat mită

Încă un şef după gratii: şeful Autorităţii Rutiere Române din Satu Mare, prins după ce ar fi luat mită
Şeful Autorităţii Rutiere Române din Satu Mare a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat de luare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă.

Procurorii arată că Nicolae Jurj, în calitate de şef la Agenţia teritorială Autoritatea Rutieră Română Satu Mare, i-a pretins în luna mai unui denunţător suma de 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma denunţătorului. Din suma pretinsă, Jurj Nicolae a primit de la denunţător 2000 lei. În acelaşi scop, în cursul lunii mai 2011, inculpatul a mai pretins de la un colaborator al denunţătorului o cantitate de motorină sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.


Totodată, susţin procurorii, în 18 noiembrie acesta a pretins şi primit de la acelaşi denunţător suma de 2.500 lei, motivând că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate. Când a primit banii de la denunţător, Jorj a fost săltat de procurori.

UPDATE ARR susţine într-un comunicat de presă că Jurj a fost suspendat din funcția de șef agenție până la finalizarea cercetărilor. "De asemenea, odată cu confirmarea măsurii de arestare preventivă, domnului Jurj îi va fi desfăcut contractul de muncă", arată ARR.

 

Comenteaza