Incendiu de proporţii la Sic. Flăcările au cuprins Rezervaţia Stufărişurile de la Sic FOTO/VIDEO

Incendiu de proporţii la Sic. Flăcările au cuprins Rezervaţia Stufărişurile de la Sic FOTO/VIDEO
Sute de hectare de pădure şi păşune au luat foc astăzi după masă în localitatea clujeană Sic.

În jurul orei 16, în localitatea clujeană Sic, sute de hectare de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări. Conform primarului localităţii, Ioan Sallai, focul a mistuit circa 90 de hectare de pin şi 500 de hectare de păşune.

În aceste momente, numeroşi pompieri se află la faţa locului şi se luptă să stingă focul. Conform unor surse oficiale, pompierii aflaţi în timpul liber au fost chemaţi în ajutor.

Update ora 18.47: "Zona este greu accesibilă şi nu putem interveni cu autospecialele de mare tonaj. Colegii mei au urcat cu un camion mijloacele de primă intervenţie. Nu pot să vă spun exact cât este de mare suprafaţa afectată. Urmează să vedem cum evoluează lucrurile", a declarat Andrei Biriş, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Update ora 19.47: Flăcările continuă să se extindă. La unele dintre focare, pompierii au fost transportaţi cu tractoare din cauza drumului impracticabil.

Update ora 20.00: Flăcările au cuprins şi circa 50 de hectare de stuf. Focul se extinde cu repeziciune spre o rezervaţie naturală din zonă. Toţi pompierii din Dej şi Gherla se află la datorie.

Update ora 20:48: Flăcările au cuprins Rezervaţia Stufărişurile de la Sic, cea mai întinsă asemenea suprafaţă din România, după Delta Dunării. Vorbim despre 260 de hectare de stuf, în care trăiesc trei specii de păsări rare.

Update ora 21.42: Au trecut aproape şase ore de când a izbucnit primul incendiu. Pompierii încă se luptă cu flăcările.

Update ora 9.45 Pompierii au mers şi în această dimineaţă la Sic, pentru a se asigura că incendiul nu va reizbucni.

Update ora 10.25 Conform primarului din Sic, Ioan Sallai, la această oră nu mai există niciun focar de incendiu, focul fiind stins în totalitate.


 

Comenteaza