Incendiu de vegetaţie în Cluj, în apropierea unei pompe de carburant

Incendiu de vegetaţie în Cluj, în apropierea unei pompe de carburant

Duminică seara pompierii clujeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie în localitatea Luncani, judeţul Cluj. Flăcările erau în imediata apropiere a unei pompe de carburant. 

Ieri seară au ars aproximativ 800 mp vegetație, pe raza localităţii Luncani, din judeţul Cluj. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detașamentul Turda cu o autospecială și 6 subofiţeri.

Incendiul s-a manifestat la 300-400 de metri distanţă faţă de o pompă de carburant, iar pompierii clujeni au acţionat rapid pentru a evita o eventuală explozie în cazul în care flăcările ar fi ajuns în contact cu carburanţii. Intervenția a durat aproximativ o oră, au anunţat reprezentanţii ISU Cluj.

Autoritățile au atras şi în alte dăţi atenția asupra pericolului incendiilor de vegetaţie, care sunt imprevizibile și se pot extinde foarte uşor, chiar scăpând de sub control. 

ISU Cluj a făcut încă de la începutul verii apel la cetățenii care recurg la incendierea câmpurilor, mai ales că acest lucru reprezintă și o faptă penală.

Sursa foto: Arhiva ISU Cluj

Comenteaza