Incendiu în Londra. O clădire de 27 de etaje a ars în întregime. Mai multe persoane au murit şi câteva zeci sunt rănite

Incendiu în Londra. O clădire de 27 de etaje a ars în întregime. Mai multe persoane au murit şi câteva zeci sunt rănite
Reprezentanţi ai pompierilor londonezi au anunţat că, în urma incendiului mai multe persoane au murit, iar 50 sunt tratate în spitale.

Un incendiu a izbucnit la Grenfell Tower, o clădire de apartamente cu 27 de etaje, din vestul Londrei în mijlocul nopţii, la ora 1.16 ora locală (ora 3.16 a României). Mai multe persoane au murit, a declarat un reprezentant al pompierilor, notează BBC.

Poliţia Metropolitană a declarat că oamenii care se aflau în clădire au primit îngrijiri medicale. Întregul bloc de pe Lancaster West Estate ardea, existând temeri că aceasta s-ar putea prăbuşi. Oamenii care locuiau în clădire au început să fie fost evacuaţi.

Primarul Londrei, Sadiq Khan a declarat incendiul drept "incident major".

Reprezentanţi Metroului din Londra au anunţat că mai multe staţii de metrou din oraş au fost închise din cauza incendiului.

Poliţia Metropolitană a înfiinţat un număr de urgenţă unde pot suna cei interesaţi şi preocupaţi de situaţia familiilor şi a prietenilor posibil afectaţi de incendiul din Grenfell Tower, Kensington.

Este un incident fără precedent, a spus şeful pompierilor din Londra, adăugând: În 29 de ani de când lucrez în domeniu nu am văzut aşa ceva.

Comenteaza