INCENDIU în zona băilor Someșeni! Arde stufărișul pe o suprafață de 100mp / Pompierii au intervenit

INCENDIU în zona băilor Someșeni! Arde stufărișul pe o suprafață de 100mp / Pompierii au intervenit
| Foto: arhivă

Un incendiu s-a produs, vineri seară, în zona băilor Someșeni din Cluj-Napoca, unde flăcările au cuprins stufărișul.

Pompierii din Cluj-Napoca au fost solicitați, astăzi, în jurul orei 18.00, pentru a stinge un flăcările care au cuprins stufărișul din zona băilor Someșeni.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, unde au găsit o suprafață de aproximativ 100mp de stufăriș cuprins de flăcări. Echipajele de pompieri au stins imediat arderea, astfel încât focul nu s-a propagat mai departe de limitele în care a fost găsit.

"Reamintim pe această cale, încă o dată, faptul că folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime", a transmis ISU Cluj.

Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

De asemenea, nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Comenteaza