Video INCENDIU la Câmpia Turzii. Pompierii au găsit în casa distrusă corpul unui bărbat mort

INCENDIU la Câmpia Turzii. Pompierii au găsit în casa distrusă corpul unui bărbat mort
| Foto: captura video ISU Cluj

Ieri seară a fost desfășurată o intervenție a pompierilor clujeni pentru stingerea unui incendiu, care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Ialomiței din municipiul Câmpia Turzii din judeţul Cluj. 

"În momentul sosirii la locul evenimentului casa, cu o suprafață de circa 30mp, ardea generalizat, iar conform relatărilor persoanelor de la fața locului a avut loc și o explozie înăuntrul acesteia înainte de sosirea echipajelor de pompieri și a SVSU Câmpia Turzii.

Flăcările au fost stinse în cca 15 minute după sosirea la fața locului, iar, ulterior, pompierii au găsit înăuntrul casei distruse corpul unui bărbat de cca 70 de ani care prezenta traumatisme incompatibile cu viața. La fața locului au intervenit două autospeciale pentru stins incendii din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda, una din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii și un echipaj SAJ", arată un comunicat al ISU Cluj.

Unii martori au susţinut că autospeciala care a ajuns prima nu ar fi avut suficientă apă sau că a trecut aproape o jumătate de oră până la venirea pompierilor. "Primul apel pentru solicitarea intervenției pompierilor a fost înregistrat la ora 19.30, la 19.32 autospecialele au ieșit pe poarta Detașamentului de Pompieri Turda, iar la fața locului au ajuns la ora 19.45. Conform reglementărilor cu privire la intervenția SVSU, concomitent cu alertarea autospecialelor din Turda s-a realizat și alertarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Câmpia Turzii, care a dislocat pentru intervenție o autospecială, care a ajuns mai repede la locul incendiului și a asigurat prima intervenție.

Referitor la ideea că nu ar fi avut apă autospecialele ISU în momentul sosirii la fața locului, este practic imposibil acest aspect, deoarece acestea sunt menținute pline cu apă permanent, inclusiv în momentul când se întorc de la un incendiu spre bază acestea se alimentează la capacitate maximă din hidranții stradali. Autospeciala SVSU acționa la un incendiu de vegetație uscată, înaintea alertării pentru a asigura prima intervenție la incendiul de pe strada Ialomiței. Autospeciala SVSU a sosit cu cca 3 minute înaintea autospecialelor ISU și a realizat dispozitivul preliminar de intervenție.

Șeful gărzii de intervenție a completat dispozitivul preliminar de intervenție, după sosirea la fața locului, realizând alimentarea autospecialei SVSU, de mică capacitate, din rezervorul de apă al uneia din autospecialele de capacitate medie a ISU", a precizat ISU Cluj. 

Comenteaza