Update Video Foto Incendiu la mănăstirea din Mărișel. De unde a pornit focul

Incendiu la mănăstirea din Mărișel. De unde a pornit focul
Incendiu la Mănăstirea din Mărișel
Incendiu la Mănăstirea din Mărișel
Incendiu la Mănăstirea din Mărișel
Incendiu la Mănăstirea din Mărișel. Localnicii au reușit să țină flăcările sub control
Incendiu la Mănăstirea din Mărișel. Localnicii au reușit să țină flăcările sub control

Pompierii, ajutați de localnici, au intervenit la stingerea unui incendiu care a izbucnit la Mănăstirea Martirii Brâncoveni, din localitatea clujeană Mărișel.

UPDATE: Trei autospeciale pentru stins incendii și 14 pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins două anexe și s-au propagat la acoperișul și la un perete exterior al chiliilor mănăstirii. La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Operațiunile de stingere au durat mai bine de două ore, fiind necesară decopertarea învelitorilor acoperișurilor afectate și eliminarea tuturor focarele existente. Au fost distruse de flăcări acoperișul încăperii individuale (150 mp) în care funcționa centrala termică, lemnăria construită pe structură de lemn, inclusiv 2 mc de lemne pentru foc depozitați în aceasta, și o porțiune de 100 mp din acoperișul chiliilor.

Potrivit pompierilor, din cercetările preliminare, se pare că focul a pornit de la un generator electric cu defecțiuni sau suprasolicitat. Nu au fost persoane rănite.

__________________________________

Incendiul a afectat o magazie de lemne, o anexă în care funcționa centrala termică, un perete exterior al chiliilor și acoperișul acestora, pe 20 mp. "Un aport important pentru limitarea propagării incendiului au avut-o 20 de localnici care au intervenit până la sosirea pompierilor și sprijină în continuare eforturile depuse pentru stingerea flăcărilor", precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. 

Comenteaza