News alert Update Video Foto INCENDIU la un spital din Cluj-Napoca. Zeci de pacienți evacuați și planul roșu de intervenție activat

INCENDIU la un spital din Cluj-Napoca. Zeci de pacienți evacuați și planul roșu de intervenție activat
| Foto: ISU Cluj
INCENDIU la un spital din Cluj-Napoca. Zeci de pacienți evacuați și planul roșu de intervenție activat
INCENDIU la un spital din Cluj-Napoca. Zeci de pacienți evacuați și planul roșu de intervenție activat

În seara de joi, 16 februarie, pompierii clujeni au anunțat o intervenție la un spital privat din municipiul Cluj-Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție, începând cu ora 22:50.

”Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului. A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, au transmis inițial pompierii clujeni.

UPDATE 23:15
 
”Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a revenit ISU Cluj cu noi informații de la locul incendiului. 

Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca, situat pe strada Frunzișului, oferă servicii de chirurgie pe diverse specialităţi: chirurgie generală, oncologie, obstetrică-ginecologie, urologie, chirurgie plastică reconstructivă şi estetică, dermatologie, endocrinologe, neurologie, anestezie și terapie intensivă. Spitalul era dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, și dispunea de condiții de spitalizare la standarde europene, peste standardele oferite de alte spitale clujene. 

Mirosul de fum rezultat în urma incendiului de joi seara s-a simțit până pe Aleea Vidraru, a declarat. pentru ZIUA de CLUJ, un mănășturean. 

UPDATE 23:58
”Spitalul a fost inundat cu fum. În total au fost 29 de pacienți evacuați. 6 au fost deja transportați la alte unități spitalicești. Voi reveni cu un bilanț final, situația este încă în dinamică”, au transmis pompierii clujeni la miezul nopții. 

Cu privire la care ar fi fost cauza izbucnirii incendiului la spitalul clujean, ISU Cluj a transmis  că, ”după ce se va încheia intervenția, o comisie va stabili cauza probabilă a incendiului”.

UPDATE 00:26
”Începând cu acest moment a fost dezactivat planul roșu de intervenție. Din totalul de 29 de pacienți, 20 au fost evacuați la unitățile spitalicești de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să ajungă la propriul domiciliu”, a mai transmis ISU Cluj, într-o comunicare de presă.

Comenteaza