Incendiu pe o secție ATI cu pacienți COVID/ UPDATE: 10 persoane au murit, iar 7 se află în stare gravă

Incendiu pe o secție ATI cu pacienți COVID/ UPDATE: 10 persoane au murit, iar 7 se află în stare gravă

Şapte persoane au decedat, sâmbătă seara, în urma incendiului izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piata Neamţ.

UPDATE 20.39: Zece pacienți au decedat, iar alte șapte persoane sunt în stare critică. Printre cei care au suferit arsuri se află și medicul de gardă care a încercat să salveze pacienții. Ministrul Nelu Tătaru  se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația.

UPDATE 21.20: Bilanțul morților a ajuns la 8.

_______________________________

Autorităţile sunt în alertă, sâmbătă seara, din cauza unui incendiu izbucnit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Mai mulţi oameni sunt în interior.

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe şi una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corporală. Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa, a declarat, sâmbătă seara, pentru MEDIAFAX, că până în acest moment, şapte persoane sunt decedate, dintre pacienţii surprinşi de incendiu în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

„Şapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secţia ATI de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate şi alte secţii. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus Popa.

Comenteaza