Incendiu pe unul dintre cele mai frecventate aeroporturi de români! Zboruri de Cluj, anulate

Incendiu pe unul dintre cele mai frecventate aeroporturi de români! Zboruri de Cluj, anulate
| Foto: newsweek.ro

Aeroportul londonez Luton a suspendat toate zborurile până miercuri la prânz din cauza unui important incendiu care a provocat prăbuşirea parţială a uneia dintre parcările sale, a anunţat conducerea sa.

"Siguranţa pasagerilor şi a personalului nostru rămâne principala noastră prioritate. Prin urmare, am luat decizia de a suspenda toate zborurile până miercuri, 11 octombrie, la ora 12.00", 11.00 GMT, a indicat aeroportul situat la aproximativ patruzeci de kilometri nord de centrul Londrei şi deservit de mai multe companii aeriene low-cost. 

Parcarea Terminalului 2 a suferit „o prăbuşire structurală semnificativă”, potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire. Cincisprezece maşini de pompieri au intervenit la incendiul care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje şi a implicat numeroase maşini.

Și clujenii au avut de suferit în urma acestui incident. Zborul Cluj-Napoca - London Luton, de miercuri, de la ora 06:15, operat de compania Wizz Air a fost anulat. În aceeași situație este și zborul Luton - Cluj-Napoca de la ora 13:00.

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester şi Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022.

Comenteaza