Incendiu violent în Izvorul Crișului. Reacția neașteptată a localnicilor

Incendiu violent în Izvorul Crișului. Reacția neașteptată a localnicilor

Un incendiu de proporții a cuprins, în noaptea dinspre duminică spre luni, o anexă gospodărească și o casă de locuit din comuna clujeană Izvoru Crișului.

Două autospeciale ale detașamentului de Pompieri Huedin și două ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Izvorul Crișului au intervenit, în cursul nopții ce a trecut, pentru a stinge flăcările care au cuprins o anexă gospodărească și s-au extins la casa de locuit din apropierea acestora.

"Alarma a fost dată în localitatea Izvorul Crișului, la ora 3 dimineața, când anexa, în care funcționau mai multe utilaje pentru prelucrarea lemnului, a fost cuprinsă de incendiu. Pompierii, sosiți de urgență la locul solicitării, au găsit acoperișul anexei, cu o suprafață de cca 150 mp, cuprins în totalitate de flăcări și precum și o latură a casei de locuit și o porțiune de cca 20 mp din acoperișul acesteia", a transmis ISU Cluj.

Cu toate că incidentul a avut loc în toiul nopții, pompierii spun că aproximativ 20 de localnici s-au adunat pentru a sări în ajutorul echipelor de intervenție.

"Eforturile forțelor de intervenție și a cca 20 de localnici care au sprijinit operațiunile pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative au durat mai bine de trei ore, reușind să evite propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.
Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, însă au fost înregistrate pagube însemnate și deteriorarea utilajelor din anexa respectivă", a mai precizat ISU Cluj.

Potrivit pompierilor, din cercetările preliminare, se pare că focul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice din anexă

Comenteaza