Incendiul din Făget | Pompierii le mulțumesc clujenilor care s-au implicat. De la ce a pornit focul

Incendiul din Făget | Pompierii le mulțumesc clujenilor care s-au implicat.  De la ce a pornit focul

Pompierii, ajutați de câțiva clujeni, au intervenit, marți seara, pentru a stinge un incendiu carea cuprins 15 ha vegetație uscată și căzături, în apropierea drumului Sfântul Ioan din Cluj-Napoca.

Trei autospeciale de stins incendii cu 17 pompieri au fost dislocate, în jurul orei 17.20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră - vegetație uscată și căzături, dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan.

Potrivit pompierilor, vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, a favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în litiera pădurii, fiiind necesare desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului.

"Un real ajutor au fost cca opt cetățeni, care au sprijinit și s-au coordonat, încă de la început, cu echipele de pompieri care au acționat la fața locului.
După cca două ore de acțiuni intense s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, o echipă de pompieri ramând pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată neglijent", transmite ISU Cluj.

Comenteaza