Update Foto Incendiul din Parcul Tetarom: Au fost solicitate inclusiv cisterne cu apă de la Primăria Cluj-Napoca / Un bărbat, transportat la spital

La incendiul din Parcul Tetarom de marți seara, ISU Cluj a solicitat ajutor de la ISU Alba și ISU Sălaj. Deși au fost utilizați hidranți exteriori și interiori de pe toate laturile halei, au fost solicitate inclusiv cisterne cu apă de la Primăria Cluj-Napoca. 

Peste 70 de pompieri din cadrul a patru subunități de intervenție ale ISU Cluj au intervenit pentru stingerea incendiului care a cuprins o hală cu funcțiuni mixte din Parcul Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca.

”Au fost dislocate de la primul apel patru autospeciale pentru stins incendii și două autoscări, iar suplimentarea forțelor, cu forțe din subunități din alte localități s-a realizat imediat după ce a ajuns prima autospecială pentru intervenție rapidă și comandă sosită în primele minute de la apelul de urgență”, a transmis ISU Cluj. 

La fața locului au acționat șapte autospeciale de stins incendii, trei autoscări și două echipe SMURD. De asemenea, au fost solicitate în sprijin două autospeciale pentru stins incendii din cadrul ISU Alba și una din cadrul ISU Sălaj.

În jurul orei 21, focarele incendiului au fost limitate și s-a lucrat în continuare cu un dispozitiv mărit pentru lichidarea acestora. Ulterior ISU Cluj a anunțat, în jurul orei 22:00, că focarele incendiului au fost limitate.

”Pentru asigurarea unui dispozitiv mărit de intervenție au fost utilizați hidranți exteriori cât și interiori de pe toate laturile halei. De asemenea, au fost solicitate și cisterne cu apă de la Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a mai transmis ISU Cluj. 

Cu privire la amploarea distrugerilor provocate de flăcări, pompierii clujeni au anunțat că a fost distrusă marți seara o jumătate din hală, care avea funcțiuni mixte, cum ar fi: linie de producție mobilier, atelier auto, depozit de materiale diverse, spații administrative ș.a.

Ipotezele privind cauza probabilă a incendiului vor fi cercetate la finalizarea intervenției, au mai  transmis reprezentanții ISU Cluj marți seara. 

Update intervenție ora 23:15

"În continuare peste 70 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1, 2, Turda, Punctul de lucru Florești și Inspectoratele pentru Situații de Urgență ale județelor Alba și Sălaj acționează cu 9 autospeciale pentru stins incendii, 3 autoscari, 2 ambulanţe SMURD și două autocisterne din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Un bărbat a solicitat asistența unui echipaj SMURD de la fața locului, acesta prezentând o plagă la nivelul degetelor unei mâini. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Focarele incendiului au fost limitate, astfel încât nu mai există pericol de propagare la vecinătăți și se acționează în continuare pentru lichidarea acestora", a precizat ISU Cluj. 

Comenteaza