Încep concedierile la Poşta din Cluj

Încep concedierile la Poşta din Cluj
162 de salariaţi vor fi daţi afară de la Poşta din Cluj. Mai mult de jumătate din ei vor fi concediaţi voluntar. Şomerii vor primi între 3 şi 30 de salarii compensatorii.

Concedierile de la Regionala de Poştă din Cluj intră în linie dreaptă de luni. Ieri s-au finalizat contestaţiile la testele profesionale susţinute, iar luni se vor primi deciziile de concedieri. Din oficiile poştale clujene, precum şi de la Centrul Regional de Tranzit vor pleca, în total, 162 de oameni. Nu toate oficiile poştale sau ghişeele din Cluj sunt afectate de disponibilizări, ci doar cele cu personal excedentar.

"De luni se vor emite deciziile de concediere, în urma rezolvării contestaţiilor la testele profesionale. În judeţul Cluj este vorba despre 162 de persoane care vor fi disponibilizate, în conformitate cu dispoziţiile contractului colectiv de muncă", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, liderul de sindicat al Poştei Cluj, Carol Sinka.

Potrivit sindicaliştilor, de luni vor fi puşi în şomaj 132 de operatori de la Poşta din Cluj, 22 de salariaţi de la Centrul Regional de Tranzit şi 8 angajaţi TESA. "Concedierile se vor realiza conform Ordonanţei 36 şi vechimii în sistem, cun un previz între 10 şi 20 de zile. În Cluj au fost înregistrate 90 de cereri de concediere. "În toate oficiile, la TESA precum şi la centrul de tranzit sunt 90 de concedieri la cerere. Oamenii îşi vor primi lichidările din luna noiembrie. Este vorba despre salarii compensatorii în funcţie de vechimea în muncă, însă acestea se vor primi eşalonat, în fiecare lună", a explicat Sinka.

Concedierile de la Cluj s-au realizat în urma evaluării profesionale a angajaţilor, dar şi a unui test. Potrivit Ordonanţei 36, nu se mai ţine cont de vechimea în sistemul poştal, ci de vechimea în muncă. În luna septembrie, Poşta Română urmează să concedieze 3.650 de oameni.

 

 

Etichete
Comenteaza