Încep filmările la scurtmetrajul despre dependenţa de "păcănele"

Încep filmările la scurtmetrajul despre dependenţa de
La doar trei zile după finanțarea cu succes a proiectului prin intermediul unei platforme de crowdfunding, studenţii Universităţii Babeş-Bolyai anunţă începerea filmărilor la scurt-metrajul „777”, un proiect artistic ce dorește să atragă atenția asupra dependenței față de jocurile de noroc.

„777" este un scurtmetraj independent construit în jurul ideii tip "a day in the life" (o zi din viaţă), abordând teme și idei precum dependența, izolarea, violența fizică, pierdera credinței și viața într-un mediu social defavorizat.

Povestea îl are în centrul ei pe Ghiță, un om care a pierdut aproape tot ce are din cauza dependenței lui pentru aparatele de jocuri de noroc, de la locul de muncă până la familia și locuința sa. Acesta nu reușește să găsească nicio scăpare din acest impas și se hotărăște să apeleze la ajutorul divin.

„Suntem foarte dornici și nerăbdători să ne apucăm de treabă. Vom începe din data de 16 aprilie, filmările având o durată de 6 zile. Întregul film o să fie realizat în Cluj. Flimările o să reprezinte o adevărată provocare pentru toată echipa, dar suntem convinși că vom face față cu bine", a declarat Aron Rudics, scenaristul și regizorul din spatele proiectului.

Realizat în colaborare cu Asociația Persona, filmul reprezintă debutul acestei echipe pe scena cinematografiei românești. Campania de strângere de fonduri a fost creată cu ajutorul platformei online Creștem Idei, cu sprijinul coordonatorilor site-ului.

Comenteaza